استارلینک چگونه فعال میشود؟

به گزارش پایگاه خبری تصویر زندگی به نقل از زومیت: ایلان ماسک روز ۲۹ شهریور برای ارائه‌ی سرویس اینترنت ماهواره‌ای استارلینک در ایران خواستار معافیت از تحریم‌ها شد و حالا یک روز پس از این درخواست، سه‌شنبه، ۳۰ شهریور، وزارت خزانه‌داری ایالات متحده اعلام کرد که می‌توان برخی از تجهیزات اینترنت ماهواره‌ای را به ایران صادر کرد.

با اعلام پاسخ وزارت خزانه داری آمریکا به درخواست ایلان ماسک مبنی بر لغو تحریم های آمریکایی مرتبط با پروژه استارلینک و ارائه اینترنت ماهواره ای رایگان برای ایران، این خبر خیلی زود مورد توجه کاربران ایرانی که چند روزی درگیر قطعی اینترنت در ایران و فیلترینگ اینستاگرام و واتساپ هستند قرار گرفت.

به طوری که در ۲۴ ساعت گذشته خیلی زود کاربران ایرانی در گوگل در جستجوی آموزش ثبت نام اینترنت استارلینک و اینکه چگونه از اینترنت استارلینک استفاده کنیم افتادند.

ایلان ماسک می‌خواهد اینترنت ماهواره‌ای استارلینک را در کشورمان فعال کند تا کاربران در ایران قادر به استفاده از آن باشند، اما آیا چنین کاری امکان‌پذیر است و کاربران در کشورمان می‌توانند اینترنت ماهواره‌ای را تجربه کنند؟


نحوه استفاده از استارلینک در ایران

استفاده از اینترنت ماهواره‌ای نیاز به تجهیزات خاصی دارد که شامل ترمینال یا دیش به عنوان گیرنده می‌شود؛ تجهیزاتی که به صورت یک کیت و با قیمت ۵۹۹ دلار توسط اسپیس ایکس فروخته می‌شود. بنابراین برای استفاده از استارلینک باید کاربران به این کیت دسترسی داشته باشند.

در کنار کیت، باید سرویس ماهانه برای آن تهیه کرد که این کار هم هزینه مخصوص به خودش را دارد و کاربران باید ماهانه بیش از ۱۰۰ دلار برای آن پول بپردازند. با توجه به این موضوع حتی اگر ایلان ماسک به‌زودی استارلینک را برای ایران فعال کند، باز هم نیاز به تجهیزات خاص خواهد بود.

علاوه بر این موارد، «عیسی زارع‌پور»، وزیر ارتباطات کشورمان به تازگی گفته بود که بر اساس ضوابط «شورای عالی فضای مجازی ایران»، استارلینک نمی‌تواند بدون مجوز کارش را در ایران آغاز کند و این موضوع از سوی ایران به اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU) اعلام شده است.

با توجه به تمام موارد بالا از خرید تجهیزات ضروری و سرویس گرفته تا دریافت مجوز، نمی‌توانیم در حال حاضر بطور دقیق بگوییم که در آینده استارلینک در اختیار کاربران ایرانی قرار می‌گیرد یا خیر.


در این مطلب شما را با پروژه استارلینک آشنا می‌کنیم

دیجیاتو: اینترنت ماهواره ای استارلینک سرویس اینترنتی است که ایلان ماسک، مالک شرکت هوافضای اسپیس ایکس قصد دارد آن را تا جای ممکن در اختیار تمام جمعیت جهان قرار دهد. این پروژه که توسط شرکت اسپیس ایکس در حال اجرا است، در پایان سال ۲۰۲۰ با سرمایه‌گذاری عظیمی با مبلغ ۸۸۵.۵ میلیون دلار از سوی کمیسیون فدرال تجارت آغاز شد و روند پیشرفت آن در سال ۲۰۲۱ سرعت گرفت.

در حال حاضر تعداد ماهواره‌های استارلینک به بیش از ۲۰۰۰ ماهواره رسیده است. تاکنون بیش از ۱۰ هزار نفر برای استفاده از این سرویس اینترنت درخواست داده‌اند. درحالی‌که پیش‌فروش اینترنت ماهواره ای استارلینک همچنان ادامه دارد، اسپیس ایکس نسل دوم دیش اینترنت ماهواره‌ای خود را نیز عرضه کرده و حتی ممکن است استفاده از اینترنت ماهواره‌ای خود را برای مسافران هواپیماهای مسافربری نیز امکان‌پذیر کند. ایلان ماسک پس از آغاز حمله روسیه به اوکراین امکان استفاده از اینترنت ماهواره‌ای خود را در اوکراین نیز فراهم کرده است.

هنوز مشخص نیست که پوشش اینترنت ماهواره ای استارلینک تا چه حد گسترده خواهد بود؛ اما ایلان ماسک در مصاحبه‌ای در WMC 2022 اعلام کرد که اینترنت استارلینک در آینده در تمام نقاط جهان به‌جز قطب شمال و قطب جنوب در دسترس خواهد بود؛ البته این سرویس اینترنت تنها در مناطقی قابل‌استفاده است که در آن‌ها منع قانونی وجود نداشته باشد، اجرای آزمایشی اینترنت ماهواره ای ایلان ماسک از ماه اکتبر سال میلادی جاری به‌پایان می‌رسد و پس از آن به‌صورت رسمی عملیاتی می‌شود.
اینترنت ماهواره ای استارلینک دقیقاً چیست؟

واژه «استارلینک» (Starlink) در حقیقت هم نام بخشی از اسپیس ایکس و هم نام شبکه فضایی اسپیس ایکس متشکل از ماهواره‌های مداری (این شبکه را می‌توان یک صورت فلکی ساختگی در نظر گرفت) که روند ایجاد آن در سال ۲۰۱۵ آغاز و در سال ۲۰۱۸ نمونه‌های اولیه ماهواره‌‌هایی که قرار بود در این شبکه استفاده شوند، ساخته شد.

از آن زمان تاکنون ماهواره‌های زیادی به این صورت فلکی ساختگی اسپیس ایکس اضافه شده و تاکنون اسپیس ایکس برای گسترش این شبکه فضایی خود، پرتاب‌های موفق زیادی داشته است. آخرین عملیات پرتاب ماهواره‌های استارلینک در تاریخ ۱۲ اسفند با پرتاب ۴۷ ماهواره انجام شد و با این عملیات تعداد این ماهواره‌ها به بیش از ۲۰۰۰ ماهواره رسید؛ البته تعدادی از این ماهواره‌ها تنها نمونه‌های اولیه یا ماهواره‌های غیرعملیاتی هستند.


امکان استفاده از اینترنت استارلینک به‌عنوان اینترنت خانگی

بله.استارلینک هم قصد دارد مانند چند شرکت دیگر ازجمله «هیوزنت» (HughesNet) و «ویانت» (Vianet) اینترنت ماهواره‌ای را برای بخش خانگی نیز ارائه دهند؛ مخصوصاً در مناطق روستایی و سایر مناطق جهان که از اینترنت پرسرعت دارای پهنای باند بالا محروم هستند. اینترنت ماهواره‌ای محدودیت سایر روش‌های ارائه سرویس اینترنت را ندارد و می‌تواند به‌راحتی برای ارائه اینترنت پرسرعت به مناطقی که به اینترنت پایدار دسترسی ندارند یا کاملاً از آن محروم هستند، استفاده شود.

برای بهره‌مندی از اینترنت ماهواره‌ای نیازی به استفاده از خط تلفن نیست و تنها وسیله لازم برای استفاده از اینترنت ماهواره‌ای، یک ترمینال کوچک یا همان دیش ماهواره‌ برای دریافت سیگنال‌های ماهواره‌ها و انتقال آن‌ها به مودم است. تجهیزات لازم برای استفاده از این سرویس اینترنت می‌تواند روی سقف، حیاط یا حتی فضای خارجی نزدیک به خانه نصب شود. اسپیس ایکس یک اپلیکیشن واقعیت افزوده برای اندروید و iOS منتشر کرده است تا کاربران با استفاده از آن بتوانند بهترین مکان و موقعیت را برای قرار دادن ترمینال گیرنده بیابند.


ترمینال گیرنده اینترنت ماهواره ای استارلینک

در حال حاضر استارلینک تنها در نقاط خاصی از آمریکا و کانادا قابل‌استفاده است؛ اما ایلان ماسک اعلام کرده است تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار ترمینال برای استفاده از اینترنت استارلینک را برای مشتریان خود به ۱۴ کشور ارسال کرده است. هرچقدر ماهواره‌های بیشتری به شبکه فضایی استارلینک اضافه شود، پوشش این سرویس گسترده‌تر خواهد شد. ایلان ماسک امیدوار است در نهایت بتواند سراسر جهان را تحت پوشش اینترنت بی‌سیم پرسرعت قرار دهد
سرعت و پینگ اینترنت ماهواره‌ ای استارلینک

طبق اطلاعات ارائه‌شده در وب‌سایت استارلینک در ماه‌های آینده سرعت این اینترنت ماهواره‌ای در اکثر نقاط بین ۵۰ تا ۱۵۰ مگابایت در ثانیه و پینگ آن ۲۰ تا ۴۰ میلی‌ثانیه خواهد بود. در ضمن احتمال قطع کامل کوتاه‌مدت اینترنت این سرویس نیز وجود دارد؛ البته مسئولان اسپیس ایکس مدعی هستند با افزایش تعداد ماهواره‌ها در مدار، افزایش ایستگاه‌های زمینی و بهبود عملکرد نرم‌افزار شبکه، سرعت، پینگ و پایداری اینترنت این شرکت تقویت خواهد شد.
سرعت اینترنت ماهواره ای استارلینک

ایلان ماسک فوریه سال میلادی گذشته با انتشار توییتی مدعی شد سرعت اینترنت ماهواره او تا پایان سال ۲۰۲۱ دو برابر خواهد شد و به ۳۰۰ مگابیت در ثانیه خواهد رسید. اکنون در سال ۲۰۲۲ ارزیابی درست بودن یا نبودن چنین ادعایی دشوار است؛ زیرا سرعت این سرویس اینترنت بر اساس زمان و مکان دریافت آن متغیر خواهد بود. طبق گزارش یکی از مشترکان اینترنت ماهواره‌ ای استارلینک، متوسط سرعت این سرویس اینترنت در سال گذشته در کالیفرنیا در حدود ۷۸ مگابایت در ثانیه و پینگ آن در حدود ۳۶ میلی‌ثانیه بوده است.


هزینه استفاده از اینترنت استارلینک

استارلینک در حال حاضر در حال سفارش پذیری است و افرادی که برای استفاده از این اینترنت ماهواره‌ای درخواست داده‌اند، باید برای دریافت تجهیزات گیرنده منتظر بمانند. استارلینک سال میلادی گذشته اعلام کرد در مرحله اجرای آزمایشی این پروژه، آماده‌سازی سرویس برای متقاضیان جهت استفاده نهایی ۶ ماه طول می‌کشد.

هزینه ماهانه استفاده از این سرویس ۱۱۰ دلار اعلام شده است که مالیات و یک‌سری از هزینه‌های دیگر نیز به آن اضافه می‌شود. در ضمن مشترکان باید ۵۹۹ دلار نیز برای دریافت ترمینال گیرنده امواج اینترنتی و مودم مخصوص اینترنت ماهواره‌ای پرداخت کنند.

حق اشتراک ماهیانه ۱۱۰ دلاری برای یک سرویس اینترنت هزینه زیادی محسوب می‌شود. در ضمن باید این موضوع را هم در نظر بگیرید که سرعت اینترنت ماهواره‌ ای استارلینک به‌اندازه سرعت اینترنت فیبر نوری در آمریکا نیست؛ اما ماسک مدعی شده است که این سرویس اینترنت در مناطق محرومی که به اینترنت پرسرعت و پایدار دسترسی ندارند، ارزش هزینه کردن را دارد.

گوئین شاتول (Gwynne Shotwell)، مدیرعامل اسپیس ایکس، مدعی شده است هزینه ۵۹۹ دلاری خرید تجهیزات لازم برای استفاده از اینترنت استارلینک در سال‌های آینده کاهش می‌یابد؛ زیرا اسپیس ایکس قصد دارد هزینه تولید ترمینال‌های گیرنده را با بهره‌مندی از روش‌های مختلف در سال‌های آینده کاهش دهد. جدیدترین مدل ترمینال گیرنده اسپیس ایکس که تأیید کمیسیون فدرال تجارت را نیز دریافت کرده، اندازه کمتری نسبت به مدل قبلی دارد و هزینه تولید آن نیز کمتر است؛ اما مشترکان برای خرید آن همچنان باید ۵۹۹ دلار بپردازند.

شاتول اعلام کرده استارلینک قصد دارد قیمت‌گذاری سرویس اینترنت ماهواره‌ای خود را تا جای ممکن شفاف کند. لازم به ذکر است که استارلینک قصد دارد سرویس ویژه خود را نیز با سرعت دانلود ۱۵۰ تا ۵۰۰ مگابیت با حق اشتراک ماهانه ۵۰۰ و هزینه ۲۵۰۰ دلاری برای خرید تجهیزات، نیز راه‌اندازی کند.
مناطق تحت پوشش اینترنت ماهواره‌ ای استارلینک

همان‌طور که گفتیم ایلان ماسک مدعی شده است در آینده تمام نقاط جهان تحت پوشش اینترنت ماهواره‌ای قرار می‌گیرند؛ اما در حال حاضر تنها در چند کشور و در مناطق خاصی قابل‌استفاده است. کشورهای تحت پوشش در حال حاضر شامل آمریکا، کانادا، انگلستان، فرانسه، آلمان، هلند، بلژیک، سوئیس، دانمارک، پرتغال، استرالیا و نیوزلند می‌شود. در ضمن می‌توانید در هنگام ارائه تقاضا برای پیش‌سفارش این اینترنت ماهواره‌ای، برای استفاده از سرویس در کشورهای ایتالیا، لهستان، اسپانیا و شیلی هم تقاضا کنید.

پوشش جهانی اینترنت ماهواره‌ ای استارلینک، نیازمند قرار گرفتن ۱۰ هزار ماهواره در مدار زمین است و همان‌طور که گفته شد در حال حاضر تنها ۲ هزار ماهواره در مدار قرار گرفته‌اند؛ بنابراین هنوز تا امکان‌پذیر شدن ارائه سرویس اینترنت ماهواره‌ای اسپیس ایکس به تمام نقاط جهان، فاصله زیادی داریم (اسپیس ایکس با ارائه نشانه‌های به‌صورت غیرمستقیم نشان داده است که قصد دارد ۴۲۰۰۰ ماهواره را در شبکه فضایی خود مستقر کند).در حال حاضر تنها ۲۰ درصد از این تعداد ماهواره پرتاب شده‌اند و در مدار قرار گرفته‌اند. با این تعداد ماهواره بهترین میزان پوشش، پوشش کشورهای واقع در مدار ۴۵ تا ۵۳ درجه شمالی است. ایلان ماسک سال میلادی گذشته در رویداد MWC 2021 اعلام کرد که پوشش جهانی اینترنت استارلینک قطب شمال و قطب جنوب تا اوت ۲۰۲۱ امکان‌پذیر می‌شود.

شاتول هم سال گذشته مدعی شد پوشش جهانی این سرویس اینترنت تا پاییز ۲۰۲۱ تکمیل می‌شود؛ اما تاکنون چنین اتفاقی رخ نداده است. در ماه سپتامبر ۲۰۲۱ ایلان ماسک در پاسخ به توییتر کاربری در مورد زمان پایان مرحله اجرای آزمایشی پروژه استارلینک، ماه اکتبر را زمان پایان این مرحله از پروژه اعلام کرد.

در ۲۰ دسامبر ۲۰۲۰، ۰.۰۸ درصد از آمریکایی‌ها به اینترنت استارلینک دسترسی پیدا کردند. با وجود اینکه در آن زمان پروژه استارلینک هنوز در مرحله آزمایشی قرار داشت، مشترکان اینترنت ماهواره‌ای آن به حداکثر سرعت دانلود ۱۰۰ مگابیت در ثانیه و حداکثر سرعت آپلود ۱۰ مگابیت در ثانیه دسترسی پیدا کردند
چرا باید از اینترنت ماهواره‌ای استفاده کنیم؟

اینترنت فیبر نوری در برخی از کشورها سرعت بسیار بالاتری نسبت به سرعت وعده‌داده‌شده در مورد اینترنت ماهواره‌ ای استارلینک دارند؛ اما پیاده‌سازی گسترده این سرویس اینترنت و افزایش مناطق تحت پوشش آن امر دشواری محسوب می‌شود و انتقال فیبرهای نوری به تک‌تک منازل فرایند زمان‌بری است

اما در مقابل، پرتاب ماهواره‌ها به فضا کار تقریباً ساده‌ای محسوب می‌شود و برای پیاده‌سازی اینترنت ماهواره‌ای مراحل اداری کمتری باید طی شود؛ مطمئناً سرویس‌های اینترنت ماهواره‌ای زودتر از اینترنت فیبر نوری برای مناطق محروم و دور از دسترس قابل‌استفاده خواهند شد و از این سرویس‌های اینترنت می‌توان برای برقراری تماس‌های تلفنی نیز استفاده کرد. در ضمن ماهواره‌های استارلینک علاوه بر انتقال امواج اینترنت، برای ارسال سیگنال‌های GPS نیز استفاده شوند.

مطمئناً در آینده استارلینک در زمینه ارائه اینترنت ماهواره‌ای موفق‌تر از سایر رقبای خود خواهد شد؛ زیرا این پروژه تحت حمایت اسپیس ایکس اجرا می‌شود و این شرکت تنها شرکت هوافضایی است که ماهواره‌بر قابل فرود با قابلیت استفاده مجدد دارد که یک برگ برنده طلایی برای استارلینک در مقابل سایر رقبای آن محسوب می‌شود.

ایلان ماسک در سال ۲۰۱۸ اعلام کرد که درآمد حاصل از اینترنت استارلینک می تواند هزینه هدف بلندپروازانه آغاز زندگی بشر در سیاره مریخ را تأمین کند. اگر روزی شاهد این اتفاق باشیم ممکن است اسپیس ایکس یک شبکه متشکل از ماهواره‌های اینترنت‌رسان نیز برای سیاره قرمز ایجاد کند؛ بنابراین کاربران استارلینک می‌توانند در ایجاد اینترنت پرسرعت برای سیاره مریخ در آینده نیز نقش داشته باشند! مسلماً ساکنان مریخ هم مثل زمینی‌ها به اینترنت پرسرعت علاقه‌مند خواهند بود!


سرعت اینترنت ماهواره‌ای در مقایسه با سرعت اینترنت فیبر نوری

البته متأسفانه سرعت اینترنت ماهواره‌ای در آینده نزدیک به‌پای سرعت اینترنت فیبر نوری نخواهد رسید البته در ایران صحبت راجع به این سرعتها منطقی نیست چرا که بالاترین سرعت ارایه شده تئسط isp  ها  16 مگا است که در مقابل  فیبر نوری و استارینک بسیار کند محسوب ممیشود زیرا امواج دربردارنده اطلاعات درخواستی کاربر برای عبور از هواکره و رسیدن به ماهواره‌های ارائه‌دهنده باید مسافت زیادی را طی کند و مسلماً دریافت سیگنال‌ها از این ماهواره‌ها توسط ترمینال‌های گیرنده هم مدت‌زمان زیادی طول خواهد کشید.

به همین دلیل سرعت اینترنت ماهواره‌ای نسبت به سایر سرویس‌های اینترنت پرسرعت به میزان قابل‌توجهی کمتر است. طولانی بودن زمان ارسال و دریافت سیگنال‌ها در هنگام استفاده از اینترنت ماهواره‌ای باعث افزایش تأخیر این سرویس اینترنت هم می‌شود، به همین دلیل افراد هنگام استفاده از تلفن ماهواره‌ای صدا را با تأخیر می‌شنوند.

استارلینک وعده داده است به‌منظور افزایش سرعت و کاهش تأخیر اینترنت ماهواره‌ای خود، ماهواره‌های مداری خود را در ارتفاع کمتری از سطح زمین مستقر خواهد کرد و ارتفاع این ماهواره‌ها از سطح زمین در مقایسه با ارتفاع ماهواره‌های متداول، ۶۰ برابر کمتر خواهد بود؛ ارتفاع کمتر ماهواره‌ها از سطح زمین باعث کاهش مدت‌زمان ارسال و دریافت سیگنال‌ها بین تجهیزات گیرنده و فرستنده و درنتیجه کاهش تأخیر اینترنت می‌شود؛ البته هنوز اظهارنظر در مورد تأثیرگذار بودن یا نبودن این اقدام استارلینک برای کاهش تأخیر اینترنت زود است.
آیا اینترنت استارلینک قابل‌اعتماد است؟

گزارش‌های منتشرشده از سوی منابع معتبر مثل مجله فست کمپانی (Fast Company) و CNBC نشان‌دهنده رضایت مردم از اینترنت ماهواره استارلینک است؛ البته استارلینک به‌صراحت اعلام کرده است که احتمال قطع کامل اینترنت در زمان اجرای آزمایشی پروژه وجود دارد. در وب‌سایت https://downdetector.com/ که اختلالات سرویس‌های مختلف اینترنت در آمریکا را گزارش می‌کند، چهار مورد اختلال این سرویس اینترنت ماهواره‌ای در ماه‌های ژانویه، فوریه و آوریل ۲۰۲۱ و حتی مارس ۲۰۲۲ گزارش شده است؛ اما در مقابل مشترکان سرویس هیوزنت هیچ اختلال مهمی را گزارش نکرده‌اند و کاربران سرویس اینترنت ماهواره‌ای «ویاست» (Viasat) هم تنها یک مورد اختلال را گزارش کرده اند؛ البته در تمام موارد اختلال سرویس استارلینک، مشکل تنها در چند ساعت برطرف شده است.

البته درصورت تمایل برای استفاده از اینترنت ماهواره‌ای، باید این موضوع را در نظر بگیرید که موانع مقابل ترمینال‌های گیرنده می‌توانند فرایند ارسال و دریافت سیگنال‌ها را مختل کنندِ بنابراین این سرویس اینترنت برای افراد ساکن مناطق شهری با تراکم بالای ساختمان‌های مرتفع مناسب نیست
تأثیر هوا و بارش بر کیفیت اینترنت ماهواره‌ ای استارلینک

مختل شدن عملکرد اینترنت ماهواره‌ای در شرایط بد آب و هوایی، یکی از نقاط ضعف اساسی آن است. در هنگام بارش برف درصورتی‌که حجم برف در حال بارش زیاد نباشد و برف‌ روی سطوح در حال آب شدن باشد، ترمینال گیرنده می‌تواند امواج را بدون مشکل دریافت کرد؛ اما چنانچه افزایش ارتفاع برف باعث ایجاد مانع در مقابل ترمینال شود، روند دریافت و ارسال سیگنال‌ها مختل می‌شود. در وب‌سایت استارلینک توصیه شده ترمینال گیرنده در ارتفاع بالا در فضایی باز و بدون مانع نصب شود. در ضمن تأثیر منفی بارش سنگین برف یا باران روی کاهش سرعت این سرویس اینترنت ماهواره‌ای و همچنین احتمال بسیار کم قطع کامل اینترنت در چنین مواقعی، به‌صراحت بیان شده است.
نگرانی‌های مرتبط با اینترنت ماهواره‌های استارلینک

اینترنت ماهواره‌ ای استارلینک تاکنون جنجال زیادی به پا کرده است. کمیسیون فدرال تجارت مجوز پرتاب ۱۲ هزار ماهواره برای ارائه این سرویس اینترنت ماهواره‌ای را صادر کرده است. چنین اقدامی باعث ایجاد نگرانی‌هایی برای متخصصان ناسا و افراد فعال در حوزه مطالعات اخترشناسی شده است؛ زیرا آن‌ها معتقدند پرتاب این تعداد از ماهواره‌ها که در فاصله بسیار نزدیکی از زمین قرار می‌گیرند، می‌تواند رصدهای زمینی را با مشکل مواجه کند و افرادی که در حال رصد فضا هستند، ممکن است این ماهواره‌ها را با اجرام فضایی و سماوی اشتباه بگیرند.

درضمن قوانین و اقدامات مقابله‌کننده‌ای برای کاهش سرعت پیشرفت این فناوری از سوی رقبای استارلینک نیز ایجاد شده است.

اتحادیه بین‌المللی اخترشناسی (International Astronomical Union) در سال ۲۰۱۹، مدت کوتاهی پس از پرتاب نخستین ماهواره‌های پهن‌باند استارلینک، با انتشار بیانیه‌ای هشدارگونه در مورد تأثیرات منفی پیش‌بینی‌نشده گسترش ماهواره‌های استارلینک روی مطالعات اخترشناسی و همچنین عواقب بد افزایش استفاده از اینترنت ماهواره‌ای برای حیات موجودات شب‌زی هشدار داده است.

افراد ارائه‌دهنده این بیانیه اذعان کرده اند که هنوز تأثیر این ماهواره‌های قابل‌مشاهده بسیار زیاد پراکنده در فضا، بر آسمان شب مشخص نیست. به اعتقاد آن‌ها اگرچه این ماهواره‌ها تنها با اهداف خوب و برای تسهیل و تسریع ارائه اینترنت پرسرعت به مناطق محروم و دور دست در فضا قرار گرفته‌اند؛ اما ممکن است هم مطالعات اخترشناسی را تحت تأثیر منفی قرار دهند و هم تهدیدی برای موجودات شب‌زی باشند (ممکن است این موجودات ماهواره‌های استارلینک را با دشمن یا طعمه اشتباه بگیرند).

استارلینک از زمان انتشار این بیانیه تاکنون در حال آزمایش طراحی‌های مختلف ماهواره‌ها با هدف کاهش میزان روشنایی و میزان قابل‌مشاهده بودن آن‌ها است. این شرکت در ابتدای سال ۲۰۲۰ آزمایش ماهواره‌ای به نام ماهواره تاریک یا دارک ست (Darksat) با یک پوشش خاص ضدبازتاب را آغاز کرد.

در ضمن این شرکت در همان سال ماهواره‌ای به نام «وایزرست» (Visorsat) به معنی ماهواره دارای آفتاب‌گیر را پرتاب کرد که مجهز به یک آفتاب‌گیر خاص است. درنهایت این شرکت در اوت ۲۰۲۰ تعدادی ماهواره جدید پرتاب کرد که همه آن‌ها دارای آن آفتاب‌گیر خاص بودند. شاتول اعلام کرده است که اسپیس ایکس تلاش می‌کند ماهواره‌ها در رصد فضا از زمین، مشکلی ایجاد نکند و حتی کودکان نیز بتوانند با تلسکوپ‌های ساده خود به‌راحتی اجرام و سیارات را ببیند.

در ضمن طبق اطلاعات ارائه‌شده در وب‌سایت استارلینک، این شرکت در حال مشارکت با افراد فعال در حوزه مطالعات اخترشناسی است تا مهندسان آن بفهمند این افراد دقیقاً چه اجرامی را می‌خواهند مشاهده کنند و اطلاعات لازم در مورد این موضوع را به دست آورند تا بر اساس این اطلاعات تغییرات لازم را به‌منظور کاهش روشنایی ماهواره‌ها اعمال کنند.
پاسخ به سوالات رایج کاربران درباره اینترنت ماهواره‌ ای استارلینک
اینترنت ماهواره‌ ای استارلینک چیست؟

پروژه استارلینک امکان استفاده از اینترنت پرسرعت با پهنای باند بالا بدون نیاز به خط تلفن را فراهم می‌کند که فقط نیاز به ترمینال گیرنده امواج ماهواره‌ها و مودم مخصوص اینترنت ماهواره‌ای دارد.
امکان ثبت نام اینترنت ماهواره‌ ای استارلینک در ایران وجود دارد؟

ایلان ماسک وعده داده که استارلینک را برای ایران فعال کند، با این حال برای استفاده از آن کاربران در ایران به تجهیزات مخصوص نیاز دارند.

شروع با پیشران

شرکت پیشران صنعت ویرا با اساس نامه اتوماسیون صنعتی و کنترل ابزار دقیق و ساخت تابلوهای برق فشار قوی و ضعیف  از سال 92 تاسیس گشت و ازهمان ابتدا در حوزه کاربرد ابزار دقیق در bms و سپس تولید و ساخت آنها قدم نهاد و در ادامه  مسیر توانست با اتکا به تجربیات چندین ساله و استخدام نیروهای متخصص  برق عملا جزو شرکتهایی باشد که محصولات قابل اتکایی با عناوین  مانیتورینگ شرایط محیطی اتاق سرور -کنترلرهای دمای دیتا سنتر -دیتالاگرهای سردخانه و انبار -هشدار دهنده های دمای یخچال و فریزر و شمارشگرهای نمایشگاهی و فروشگاهی و تابلوهای برق متنوع با کاربردهای مختلف روانه بازار نماید در حال حاضر سیستمهای کنترل دما و رطوبت اتاق سرور این شرکت تنها سیستم مبتنی بر سخت افزار صنعتی plc-hmi  در ایران است.

 تماس با پیشران    رزومه وپروژها

مشتریان پیشران

شرکتها - موسسات - ادارات دولتی و مشتریان خصوصی پیشران صنعت ویرا موسسات مشتریان پیشران صنعت شرکت های مشتری پیشران صنعت ویرا ادارات مشتری پیشران صنعت ویرا مشتریان ما