- مشخصات
-
مجموعه: دانستنیها
-
منتشر شده در دوشنبه, 20 اسفند 1403 05:00
-
نگارش یافته توسط Super User
-
تعداد بازدید: 247

فعالیتهای شرکت ARM یا آرم دقیقا چکار میکند ؟
آرم یکی از تأثیرگذارترین شرکتهای فعال در دنیای پردازنده است که با معماری انقلابی خود، صنعت طراحی پردازنده را خصوصا در حوزه موبایل، متحول کرد.
هولدینگ آرم (Arm Holdings) شرکت بریتانیایی با بازار بینالمللی در صنعت نیمههادی و نرمافزار است. این شرکت که زیرمجموعهی هولدینگ سرمایهگذاری سافتبانک و برنامهی سرمایهگذاری جهانی Vision Fund محسوب میشود، مدیریت مرکزی فعالیتهای جهانی را در کمبریجشر بریتانیا و مدیریت فعالیتهای آمریکایی خود را در سن خوزه کالیفرنیا انجام میدهد.
کسبوکار اصلی آرم، طراحی معماری پردازنده آرم (ARM) است، اما این شرکت در حوزهی راهکارهای نرمافزاری هم حضوری جدی دارد. از برندهای نرمافزاری که در آرم توسعه مییابند میتوان به DS-5 و RealView و Keil اشاره کرد. توسعهی زیرساختهای تولیدی SoC نیز از فعالیتهای جدی شرکت آرم محسوب میشود. آرم خود تولیدکنندهی پردازنده نیست، اما بهعنوان فرمانروای بازار پردازندهی موبایل، تبلت، تلویزیونهای هوشمند و تجهیزات مرتبط با اینترنت اشیاء شناخته میشود. تاکنون بیش از ۱۶۰ میلیارد پردازنده براساس معماری آرم تولید شده است که بیش از هر شرکت دیگر فعال در صنعت به شما میرود. آرم یکی از مشهورترین شرکتهای فعال در قلب توسعهی فناوری بریتانیا، کمبریج بهشمار میآید.
همانطور که گفته شد، آرم پردازنده تولید نمیکند، اما درآمد شرکت ازطریق طراحی و فروش مجوز طراحی براساس معماری اختصاصی به دست میآید. پردازندههای مبتنی بر معماری آرم یا معماری شرکتهای دارای مجوز آرم، در انواع دستگاههای پردازشی دیده میشوند. از میان آنها میتوان به کوچکترین کامپیوتر جهان، گوشیهای هوشمند، لپتاپها و حتی ابرکامپیوترها اشاره کرد. تعدادی از ابرکامپیوترهای فهرست TOP500 از پردازندههای مبتنی بر آرم بهره میبرند و ابرکامپیوتر مشهور با بیشتری صرفهجویی انرژی هم در میان آنها قرار دارد. پردازندههای مبتنی بر طراحی آرم همچنین در میکروکنترلر سیستمهای امبدد مانند سیستمهای ایمنی آنی استفاده میشوند. از محصولات مشهور مبتنی بر آرم میتوان به پردازندههای گرافیکی سری Mali اشاره کرد که سومین پردازندهی گرافیکی مشهور در دنیای موبایل است.
سهام آرم تا مدتها در بازار بورس لندن و نزدک معامله میشد. غول سرمایهگذاری ژاپنی، سافتبانک، در سال ۲۰۱۶ پیشنهاد تصاحب شرکت بریتانیای را مطرح کرد و سهامداران نیز پیشنهاد را پذیرفتند. معامله درنهایت با پرداخت ۲۳/۴ میلیارد پوند ثبت شد و اکنون آرم، جزوی از داراییهای سافتبانک محسوب میشود. از رقبای اصلی آرم در طراحی پردازنده میتوان به غولهایی همچون اینتل و AMD و کوالکام اشاره کرد که البته همگی همکاریهایی هم با معمار بزرگ دنیای هوشمند دارند.