پورت درشبکه چیست و انواع آن کدام است?

پورت چیست؟ چه کاربردی دارد؟ پورت های معروف کدامند؟

در  آموزش Port چیست؟ چه کاربردی دارد؟ پورت های معروف کدامند؟ می خواهیم:

    با مفهوم Port و انواع آن بیشتر آشنا شویم.
    به طور کلی Port ها را در شبکه های کامپیوتری بررسی کنیم.
    به طور خاص تر Port را در مدل OSI بررسی می کنیم.
    و در نهایت با Port های پرکاربرد و معروف آشنا شویم.

Port چیست؟

درگاهی است ورودی که چیزی(نور، هوا، سیگنال و…) از طریق آن وارد می شود یا درگاهی است خروجی که چیزی از طریق آن خارج می شود یا هر دو. چند نمونه از پورت هایی که در زندگی روزمره با آن سر و کار داریم:Port چیست؟ چه کاربردی دارد؟ پورت های معروف کدامند؟ port 01

    چشم
    دهان
    گوش
    شیر آب
    پنجره
    سوراخ لوله بخاری روی دیوار
    پریز برق
    چاه حمام
    درگاه آنتن روی دیوار یا پشت تلویزیون
    پورت USB
    پورت VGA
    پریز شبکه
    پورت LAN روی مادربورد
    پورت 80
    پورت 443

همه و همه نمونه ای از پورت هایی هستند که ما روزانه از آن ها استفاده می کنیم. همانطور که می بینید هرکدام از پورت ها دارای کاربرد خاصی هستند، برای مثال از پورت آب (شیر آب) آب و از پورت برق (پریز برق) برق دریافت می کنیم.
Port در شبکه های کامپیوتری:

ما دو نوع پورت داریم:

پورت سخت افزاری و پورت نرم افزاری.

پورت سخت افزاری: مانند پورت LAN در مادربرد و Switch ها. کاربرد پورت های سخت افزاری به دلیل قابل دیدن بودن، برای ما واضح است. اما پورت نرم افزاری چیست؟ و چه نیازی به آن داریم؟
Port در مدل OSI

در مدل OSI سه نوع آدرس داریم:

    آدرس سخت افزاری (MAC Address)
    آدرس IP
    شماره پورت

جایگاه آدرس ها در مدل OSI:

    Port در لایه 4 یعنی Transport
    IP Address در لایه 3 یعنی Network
    MAC Address در لایه 2 یعنی Data-link

قرار دارند.

برای درک بهتر کاربرد پورت، به مثال زیر توجه کنید:

فرض کنیم قرار است نامه ای را برای شخصی ارسال کنیم در این صورت اگر:

    IP Address را معادل کد پستی ساختمان و
    MAC Address را معادل شماره واحد در آن ساختمان در نظر بگیریم،

در این صورت شماره Port معادل همان شخصی است که گیرنده نامه است.
چه تعداد Port داریم؟

تعداد =65536 عدد پورت داریم که از 0 تا 65535 می باشد. بعضی از این پورت ها توسط سازمان IANA برای سرویس خاصی رزرو شدند و سایر پورت ها آزاد هستند. چند نمونه از پورت ها و سرویس های معادل آن ها را در زیر می بینید:


 پروتکل    شماره Port
HTTP    80
HTTPS    443
FTP    21
DNS    53
Remote Desktop    3389
Telnet    23

ورود به CPanel    2082

برای دیدن لیست پورت های معروف و سرویس های معادل آن ها به لینک زیر سر بزنید:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_TCP_and_UDP_port_numbers
چه زمانی به Port نیاز داریم؟

هر گاه در سطح Application بخواهیم در شبکه ارتباطی برقرار کنیم نیاز به سه آدرس MAC، IP و Port داریم. هم برای مبدا و هم برای مقصد. آدرس MAC که از قبل بر روی کارت های شبکه تنظیم شده است. بنابراین آنچه که نیاز داریم IP و Port خواهد بود. تنظیمات IP می تواند توسط ما به صورت دستی و یا توسط DHCP یا APIPA به صورت اتوماتیک بر روی کارت شبکه انجام شود. اما …
چه کسی Port ها را اختصاص می دهد؟

پاسخ کوتاه: IANA، سیستم عامل، کاربر

یک مرورگر وب مانند Opera را در نظر بگیرید. این Application به این دلیل ایجاد شده تا صفحات وب را برای ما نشان دهد. بنابراین Opera باید درخواست ها را به وب سرور و به پورت 80 آن بفرستد. چرا که پورت 80 برای پروتکل HTTP و درخواست صفحات وب می باشد(اختصاص پورت توسط IANA). پس پورتی که باید به آن Data بفرستد مشخص شد! اما خود Opera از چه پورتی استفاده می کند؟ برنامه Opera لزوما از یک پورت ثابت استفاده نمی کند و به ازای درخواست های مختلف، نیاز به پورت های مختلفی دارد، بنابراین هرگاه نیاز به پورت جدید برای برقراری ارتباط داشته باشد، به سیستم عامل درخواست می دهد تا یک پورت خالی به او اختصاص دهد. (اختصاص پورت توسط سیستم عامل)!

حالت دیگری هم وجود دارد، و آن این است که شخص کاربر، برای برنامه خود پورت اختصاص دهد. آموزش “تغییر پورت پیشفرض ریموت دسکتاپ” مثالی است از این مورد (اختصاص پورت توسط کاربر). اما کاربر باید بداند از کدام بازه از پورت ها مجاز است که استفاده کند، چون در صورت انتخاب پورت نادرست ممکن است باعث بروز تداخل و از کار افتادن سرویس شود. مناسب ترین گزینه برای تخصیص پورت توسط کاربر، از پورت 49152 به بعد است که در جدول زیر می بینید.
دسته بندی پورت ها:
وضعیت    بازه Port
ثبت شده    0-1023
ثبت شده؛ برای تولید کنندگان Application    1024-49151
Dynamic / Private    49152 به بعد
نحوه استفاده از پورت:

مثال:

http://hiva-network.com:8080

192.168.1.1:21
مشاهده پورت های باز سیستم:

برای مشاهده پورت های باز سیستم می توان از فرمان NetStat استفاده کرد.

برگرفته از وبسایت هیواشیکه

 سیستم مانیتورینگ دمای اتاق سرور, سیستم مانیتورینگ اتاق سرور, سیستم کنترل اتاق سرور, مانیتورینگ شرایط محیطی اتاق سرور, کنترل دما و رطوبت اتاق سرور , کنترل دمای اتاق سرور, کنترل و مانیتورینگ اتاق سرور, هوشمند سازی اتاق سرور, اتاق سرور هوشمند , کنترل شرایط محیطی اتاق سرور,سیستم هوشمند اتاق سرور ,هوشمند سازی اتاق سرور ,استاندارد دمای اتاق سرور,محیطی اتاق سرور,نرم افزار کنترل اتاق سرور,نرم افزار پایش شرایط محیطی اتاق سرور,نرم افزار پایش دمای تحت وب ,نرم افزار پایش و مانیتورینگ دمای تحت وب,نرم افزار مانیتورینگ اتاق سرور,کنترل هوشمند اتاق سرور,مانیتورینگ هوشمند اتاق سرور,هوشمند سازی دیتاسنتر,,دیتالاگر دمای انبار,دیتالاگر دمای بانک خون,دیتالاگر دمای داروخانه ای,دیتالاگر دمای سرم و دارو,کنترل دمای یخچال,,مانیتورینگ و ثبت دمای یخچال ,دیتالاگر دمای یخچال,مانیتورینگ و کنترل دمای یخچال,مانیتورینگ وثبت دمای فریزر,دیتالاگر دمای محیطی ,دیتالاگر دمای سرم و دارو,,دیتالاگر دمای انبار,دیتالاگر دمای بانک خون,دیتالاگر دمای داروخانه ای,دیتالاگر دمای سرم و دارو,کنترل دمای یخچال,,مانیتورینگ و ثبت دمای یخچال ,دیتالاگر دمای یخچال,مانیتورینگ و کنترل دمای یخچال,مانیتورینگ وثبت دمای فریزر,دیتالاگر دمای محیطی ,دیتالاگر دمای سرم و دارو,دیتالاگر دمای یخچال,,دیتالاگر دمای فریزر ,دیتالاگر دمای بانک خون,دیتالاگر دمای داروخانه ای,کنترل دمای یخچال,سنسور دما اتاق سرور ,سنسور رطوبت اتاق سرور, سنسور قطع برق اتاق سرور ,سنسور نشت آب اتاق سرور, سنسور ورود غیر مجاز اتاق سرور ,سنسور قطع یو پی اس  اتاق سرور,سنسور دود اتاق سرور ,سنسور آتش اتاق سرور, سنسور پیشگیری از احتراق اتاق سرور,سنسور قطع فیوز کولر اتاق سرور, سنسور نشت گاز اتاق سرور ,سنسور گاز کولر اتاق سرور ,سنسور باز ماندن درب  اتاق سرور سنسور ورود غیر مجاز اتاق سرور, سنسور باز شدن درب رک اتاق سرور

شروع با پیشران

شرکت پیشران صنعت ویرا با اساس نامه اتوماسیون صنعتی و کنترل ابزار دقیق و ساخت تابلوهای برق فشار قوی و ضعیف  از سال 92 تاسیس گشت و ازهمان ابتدا در حوزه کاربرد ابزار دقیق در bms و سپس تولید و ساخت آنها قدم نهاد و در ادامه  مسیر توانست با اتکا به تجربیات چندین ساله و استخدام نیروهای متخصص  برق عملا جزو شرکتهایی باشد که محصولات قابل اتکایی با عناوین  مانیتورینگ شرایط محیطی اتاق سرور -کنترلرهای دمای دیتا سنتر -دیتالاگرهای سردخانه و انبار -هشدار دهنده های دمای یخچال و فریزر و شمارشگرهای نمایشگاهی و فروشگاهی و تابلوهای برق متنوع با کاربردهای مختلف روانه بازار نماید در حال حاضر سیستمهای کنترل دما و رطوبت اتاق سرور این شرکت تنها سیستم مبتنی بر سخت افزار صنعتی plc-hmi  در ایران است.

 تماس با پیشران    رزومه وپروژها

مشتریان پیشران

شرکتها - موسسات - ادارات دولتی و مشتریان خصوصی پیشران صنعت ویرا موسسات مشتریان پیشران صنعت شرکت های مشتری پیشران صنعت ویرا ادارات مشتری پیشران صنعت ویرا مشتریان ما