حفاظت از اتاق های سرور در برابر بمب های الکترومغناطیس

 

با تصویب سند چشم انداز و قانون برنامه چهارم جمهوری اسلامی ایران که در بند ۱۱ از ماده ۱۲۱ آن مطالعه و اجرای طرحهای پدافند غیرعامل در طرحها و تأسیسات حیاتی، حساس و مهم به دستگاههای اجرائی تکلیف شد مجموعه این اقدامات در کشورهای توسعه یافته با نام Passive Defense شناخته می شود.پدافند غیرعامل به مجموعه اقداماتی اطلاق می شود که بکارگیری آنها مستلزم استفاده از جنگ افزار نبوده اما اجرای آنها موجب جلوگیری از حمله احتمالی دشمن شده یا تلفات و خسارتهای ناشی از تهاجم دشمن را کاهش می دهند. استفاده از شیوه های دفاع غیرعامل که اساساً متکی بر فلسفه دفاع مؤثر می باشند، مستلزم وقوف بر فن آوریهای بهنگام و توانمندیهای خاص سلاحهای تهاجمی و نیز مواد و مصالح و شیوه های روزآمد مقابله با آنها می باشد. اهداف اصلی پدافند غیرعامل بر محافظت از نیروی انسانی و تأسیسات حیاتی کشور متمرکز می باشد.
در این سند در کنار مجموعه اقدامات لازم برای جلوگیری از اثر این سلاح به بررسی جنس مناسب برای انتخاب در به کارگیری شیلد دیواره مراکز داده پرداخته شده است. منابع مورد استفاده استاندارد ها و هندبوک های منتشر شده بین المللی و نظامی به همراه بررسی محصولات و سوابق فعالیت شرکت های معتبر بین المللی می باشد.
مجموعه راهکارها شامل نصب فیلتر در خطوط ورودی و ایجادیک قفس فارادی با دیواره های شیلد به همراه دربShield RF و اتصال آن به یک چاه با تطبیق مناسب با دیواره های شیلد می باشد.
متاسفانه در دنیای امروز جنگ و درگیری به عنوان واقعیت اجتماعی پذیرفته شده و تلاش در تحمیل خواسته ها در بین جوامع بین الملل همچنان وجود دارد. چگونگی نبرد با مرور زمان در حال تغییر بوده و رشد فناوری نیز در این موضوع نقش داشته است. رشد الکترونیک و مخابرات و رسانه ها ودر نتیجه بالا رفتن سرعت تبادل اطلاعات در صحنه های اقتصادی، دفاعی و توان اطلاع رسانی و اثر گذاری در افکار عمومی داخلی و خارجی در صحنه سیاسی موجب شده که تخریب این تجهیزات به عنوان هدفی در کنار اهداف تخریبی دیگر در نبرد قرار گیرد. وابستگی ایجاد شده در مراکز خدماتی، درمانی و مالی و قرار گیری این تجهیزات درکنار مراکز مهم تصمیم گیری موجب توجه بیشتری به این تجهیزات شده است.نخستین اقدام در تخریب: خرابکاری، بمب باران و سپس اصابت موشک و در صورت نیاز استفاده از تسلیحات خاص می باشد.به علت تقویت ساختار بتن مراکز و قرار گیری در مراکز زیر زمینی تخریب این مراکز سخت تر شده و تلاش ها در طراحی و ساخت تسلیحات اثر گذار بر روی تجهیزات الکترونیکی بیشتر شده است.
سلاح خاصی که به منظور اثر گذاری بر تجهیزات الکترونیکی شامل مراکز فرماندهی و کنترل، کامپیوتر ها، شبکه های کامپیوتری، مراکز داده و سیستم های راداری و دیگر تجهیزات الکترونیکی می شود سلاح مولد امواج رادیویی توان بالا است که در طیف های مختلف رادیویی تولید و به کار گرفته می شود. این سلاح ها با انتشار امواج رادیویی و تزوج بر روی خطوط هادی مدارت، جریانهای ناخواسته تولید و در مدار موجب وارد شدن توان الکتریکی زیادی به المان های الکترونیکی می شود و به صورت تخریب،خازنها،مقاومت ها و اتصالات نیمه هادی های به کار رفته در مدارات الکترونیکی اقدام به تخریب تجهیزات الکترونیکی و مخابراتی می کنند با نام بمب الکترومغناطیسی یا سلاح حهای مایکرویو توان بالا معرفی می شوند. مقالات و گزارشهای متعددی در رابطه با ساخت انواع متنوعی از این سلاحها سالیانه در مجامع علمی طرح و تحلیل می شود.گزارشات رسمی به کارگیری این سلاحها در صحنه های نبرد سالهای اخیر منتشر نشده و اخبار منتشر شده ادعای یک یا دو مورد استفاده را در یوگوسلاوی و عراق گزارش کرده اند.وجود استاندارهایی با عنوان های حفاظت الکترومغناطیسی و معرفی توانهای بالا به عنوان معیارتهدید،تولید محصولات نظامی و تجاری با ملاحظات مقابله با تهدیدات الکترومغناطیسی دلایلی کافی جهت در نظر گرفت این تهدید در کنار تهیدات دیگر شامل خرابکاری،بمباران و اصابت کروز برای حفاظت از تجهیزات و مراکز حیاتی و حساس می باشد. براساس اسناد منتشر شده تهدید دارای شدت میدانی در حدود ۲۰کیلو ولت بر متر تا ۱۰۰کیلوولت برمتر را در محدوده فرکانسی چندصد هرتز تا چند گیگاهرتز را پوشش می دهد. استاندارد نظامی MIL-STD-461 شدت تهدید را ۵۰کیلو ولت بر متر در نظر گرفته است.برای کاهش اثر مخرب این شدت میدانها با تقسیم مراکز به مراکز حیاتی،حساس و مهم میزان حفاظت الکترومغناطیسی مراکز داده ۴۰الی ۱۰۰ دسی بل SE=40-100dB پیشنهاد می شود.براساس استانداردMIL-STD-188-125 میزان تضعیف ۸۰دسی بل الزام شده که با در نظر گرفتن تهدید بر اساس استاندارد MIL-TSD-461E که دامنه تهدید برایر با ۵۰Kv/m است شدت میدان مناسب برای تجهیزات الکترونیکی و مخابراتی جهت کارکرد بدون اخلال کمتر از ۱۰v/m تعیین می شود.شیلد در بازه ۶۰ الی ۸۰ دسی بل برای ساختار حفاظت الکترومغناطیسی مراکز داده مناسبی می باشد.

حفاظت از اتاق سرور در برابر امواج الکترومغناطیسی
دیواره های از فلز مناسبی باید پوشانده شوند. مجموعه مواد از لحاظ الکتریکی به سه دسته عایق، هادی و نیمه رسانا تقسیم می شوند مواد هادی وقتی به صورت یک قفسه فارادی پیاده شوند موجب کاهش میزان نفوذ امواج به داخل قفس می شوند. با افزایش فرکانس و توان امواج رادیویی جنس مواد تشکیل دهنده ، ضخامت محل اتصالات و اتصال چاه ارت اهمیت پیدا می کند.
مناسب ترین جنس مورد استفاده برای دیواره ها فولاد و مس می باشد. آلومینیوم به علت خواص الکتریکی پایین تر نسبت به مس و فولاد مشکلاتی مانند اکسید شدن و تبدیل به عایق بر روی ماده برای دیواره مناسب نیستند. در الومینیوم تشکیل اکسید الومینیوم(۱) بر روی صفحات الومینیوم که یک لایه عایق بر روی هادی است با مروز زمان موجب افزایش مقاومت در محل اتصالات شده و ایجاد درز برای ورود امواج رادیویی می کند. استفاده از فویل های الومینیومی نازک هر چند با شیلد مناسب ولی استحکام مکانیکی پایین که مصارف بسته بندی مواد غذایی دارد موجب پارگی سریع و از بین رفتن شیلد و حفاظت ایجاد شده با یک شکاف باریک می شود. مس با لایه اکسید تشکیل شده در محدوده نیمه هادی ها قرار دارد که وضعیت بسیار بهتری نسبت به آلومینیوم دارد. این نتیجه با تحقیقات و گزارش علمی منتشر شده توسط مهندس شرکت ETS فعال در زمینه شیلدهای رادیویی و حفاظت الکترومغناطیسی در کشور ایالات متحده آمریکا به اثبات رسیده است. دیواره ها باید به صورت پنل های آماده نصب با ضربه گیر هایی که زمین لرزه های پایین را تحمل کند باید نصب گردند. نصب بدون لرزه گیر به علت اتصالات لایه های نازک الومینیوم و مس سریعا موجب پارگی در محل اتصاات می شود. چسب به هیچ وجه نباید در محل اتصالات استفاده شود به علت طول عمر چسب حفاظت ایجاد شده با طول عمر چند ساله چسب متناسب خواهد بود و امکان تعویض چسب ها پس از راه اندازی مراکز وجود ندارد. اتصالات با جوشکاری،پیچ و پرچ باید صورت گیرد. به کارگیری استیل برای حفاظت های مغناطیسی نیز مطرح می باشد که پس از مس قرار دارد. نوع نوردی که براساس آن استیل تهیه می شود در خواص آن تاثیر زیادی دارد. انعطاف پذیری و جوشکاری سخت از دیگر معایب به کارگیری استیل می باشد که باعث شده به ندرت مورد استفاده قرار گیرد.
حفاظت از اتاق سرور در برابر امواج الکترومغناطیسی

با مطالعه و بررسی استاندارد ها و هندبوک های مهندسی در زمینه حفاظت الکترومغناطیسی نتایج زیر بدست می آید. شیلدینگ مس،استیل و آلومینیوم به صورت زیر می باشد.


مقایسه توانایی حفاظت الکترومغناطیسی مس،آلومینیوم و استیل (۲)نشانگر این است که آلومینیوم با ضخامت دو برابر در مقابل مس و استیل با ۷ برابر ضخامت دربرابر مس توانایی حفاظت الکترومغناطیسی را دارد و بیانگر این است که مس با ضخامت۰٫۶م.م و آلومینیوم با ضخامت ۱٫۲ م.م و استیل با ضخامت ۴٫۵ م.م باید باشند تا شیلد یکسانی داشته باشند. مس توانایی بیشتر در شیلد کردن با ضخامت کمتر را در برابر آلومینیوم و استیل دارد. الومینیومی یا ورق استیل جهت حفاظت حدودا ۱۰۰ دسی بل می بایست ضخامت ۱٫۲ م.م و ۴٫۵ م.م داشته باشند. برای فرکانس های پایین از ۲۰۰کیلوهرتز و میدان مغناطیسی نه امواج الکترومغناطیسی استیل(فولاد) وضعیت بهتری نسبت به مس دارد و آلومینیوم بسیار ضعیف عمل می کند.

مطالب مرتبط

1)انواع سنسور دمای اتاق سرور

2)سنسور رطوبت اتاق سرور

3)سنسور قطع برق اتاق سرور

4)سنسور قطع برق یو پی اس اتاق سرور

5)سنسور دود اتاق سرور

6)سنسور نشت آب اتاق سرور

7)سنسور افزایش و کاهش ولتاژ اتاق سرور

8)سنسور باز شدن درب اتاق سرور

9)سنسور ورود غیر مجاز به اتاق سرور

10)سنسور ضربه به رک اتاق سرور

11)سنسور افزایش دمای رک اتاق سرور

12)سنسور نوسان برق اتاق سرور

13)سنسور افزایش دمای اسپیلیت اتاق سرور

14)سنسور تخلیه باطری یو پی اس اتاق سرور

15)سنسور سوختن کمپرسور اتاق سرور

16)سیستم کنترل و پایش عدم کارکرد صحیح سنسورها

17)سنسور خروج گاز سیستم برودتی اتاق سرور

18)سنسور قطع فیوز کولر اتاق سرور

19)سنسور آتش  اتاق سرور

20)سنسور باردار شدن سیم نول اتاق سرور

21)مکانیزم عدم کارکرد صحیح سنسورها در سیستم هوشمند src

22)سنسور گردو غبار اتاق سرور

23)سنسور آنالیز گازهای حاصل از احتراق اتاق سرور

24)سنسور دو فاز شدن شبکه اتاق سرور

 اگر تمایل دارید راجع به سیستم های هوشمند اتاق سرور که میتواند مانیتورینگ تمامی سنسورهای فوق را یکجا مدیریت نماید و تحت شبکه و تحت وب کنترل سیستم را دردست مدیر اتاق سرور قرار دهد و در صورت وقوع هر گونه رخداد و حادثه ای آن را ثبت و رکورد نموده و هشدار آن را با روشهای گوناگون مانند آژیر –فلاشر – اس ام اس – میس کال –پاپ آپ – ایمیل –ایندیکاتور –نمایشگر وارنینگ – چراغ سیگنال و نمایش روی میمیک هوشمند باطلاعتان  برساند کافی است اینجا را بخوانید.

اگر مدیر ای تی سازمانی هستید که شعب مختلفی در سطح شهر و یا استان و یا ایران دارد شما میتوانید از یک محل مرکزی علاوه بر کنترل محلی بر همه سیستم های موجود در مراکز متعدد سازمانی نظارت داشته و آن ها مانیتور نمایید اینجا را کلیک کنید.

اگر تمایل دارید یک سیستم اقتصادی و بدون جزییات و فیچرهای زیاد تهیه نمایید تا در صورت بروز خطاهایی مانند افزایش دما و رطوبت اعلان هشدار نماید این محصول به کار شما خواهد آمد لطفا اینجا را مطالعه نمایید.

و اگر همراه سادگی تمایل دارید از فیچرهای بیشتری بهره من شوید و سنسورهای بیشتر از دما و رطوبت را در داخل اتاق سرور تجهیز نمایید این محصول بدرد شما میخورد اینجا را بخوانید.

اگر هنوز مردد هستید که با چه شرکتی کار کنید اینجا به شما کمک میکند.

 

اما اگر فکر میکنید که تعدد پروژه ها ی اتاق سرور توسط پیشران صنعت ویرا برایتان قابل باور نیست کافی است اینجا را ببینید

نهایتا اگر نیاز به مشاوره تلفنی شرکت پیشران صنعت ویرا دارید اینجا کلیک نمایید

سیستم مانیتورینگ دمای اتاق سرور, سیستم مانیتورینگ اتاق سرور, سیستم کنترل اتاق سرور, مانیتورینگ شرایط محیطی اتاق سرور, کنترل دما و رطوبت اتاق سرور , کنترل دمای اتاق سرور, کنترل و مانیتورینگ اتاق سرور, هوشمند سازی اتاق سرور, اتاق سرور هوشمند , کنترل شرایط ,هوشمند سازی و کنترل اتاق سرور ,استاندارد دمای اتاق سرور,محیطی اتاق سرور,نرم افزار کنترل اتاق سرور,نرم افزار پایش شرایط محیطی اتاق سرور,نرم افزار پایش دمای تحت وب ,نرم افزار پایش و مانیتورینگ دمای تحت وب,نرم افزار مانیتورینگ اتاق سرور

شروع با پیشران

شرکت پیشران صنعت ویرا با اساس نامه اتوماسیون صنعتی و کنترل ابزار دقیق و ساخت تابلوهای برق فشار قوی و ضعیف  از سال 92 تاسیس گشت و ازهمان ابتدا در حوزه کاربرد ابزار دقیق در bms و سپس تولید و ساخت آنها قدم نهاد و در ادامه  مسیر توانست با اتکا به تجربیات چندین ساله و استخدام نیروهای متخصص  برق عملا جزو شرکتهایی باشد که محصولات قابل اتکایی با عناوین  مانیتورینگ شرایط محیطی اتاق سرور -کنترلرهای دمای دیتا سنتر -دیتالاگرهای سردخانه و انبار -هشدار دهنده های دمای یخچال و فریزر و شمارشگرهای نمایشگاهی و فروشگاهی و تابلوهای برق متنوع با کاربردهای مختلف روانه بازار نماید در حال حاضر سیستمهای کنترل دما و رطوبت اتاق سرور این شرکت تنها سیستم مبتنی بر سخت افزار صنعتی plc-hmi  در ایران است.

 تماس با پیشران    رزومه وپروژها

مشتریان پیشران

شرکتها - موسسات - ادارات دولتی و مشتریان خصوصی پیشران صنعت ویرا موسسات مشتریان پیشران صنعت شرکت های مشتری پیشران صنعت ویرا ادارات مشتری پیشران صنعت ویرا مشتریان ما